Какво е необходимо?

За четири порции:

праз лук 300 г (3 стръка)
3 с.л. олио
2 с.л. ориз
1 ч.л. червен пипер
2 яйца
маслини около 20 броя
сол
около 50 гр. кашкавал

Как се приготвя?

Празът се почиства и нарязва на ситно, след това се задушава с олиото и малко вода, докато омекне.
След като празът придобие прозрачност се добавя пипера и чаша вода и се оставя да заври.

Прибавя се и ориза, а след около 5 минути и маслините, които са попарени във вряща вода предварително, за да омекнат.

След като оризът е сварен, супата се отстранява от огъня и се застройва с двете яйца.

Добавя се сол на вкус.

Непосредствено преди да поднесете, поръсете с кашкавал.

Снимка: Thinkstock / Guliver Photos