Продукти:
3 ч.ч. пълнозърнесто пшенично брашно (грахам)
1 ½ ч.ч фини овесени ядки
1 ч.ч. кафява захар
150 г меко масло
2 яйца
3-4 супени лъжици мед
5-6 натрошени ореха
1 с.л. канела
1 ч.л. бакпулвер

Приготвяне: В голяма купа размесете добре мекото масло и кафявата захар, така че сместта да стане хомогенна. Добавете яйцата, а след това и меда. В отделен по-малък съд изсипете брашното, канелата, бакпулвера, орехите и овесените ядки и разбъркайте добре. Добавете сместа в голямата купа с маслото, яйцата, захарта и меда. Започнете да месите тестото и изобщо не се притеснявайте, ако е доста лепкаво и малко сухичко. Второто може да поправите, като добавяте по малко вода, така че накрая да се получи твърдо и лепкаво тесто.

Предварително загрейте фурната на 190-200 градуса. През това време върху хартия за печене и тавата, с помощта на супена лъжица, оформете малки топки от тестото. Добре е печенето да продължи не повече от 10-12 минути при посочената температура – точно за толкова време бисквитите започват да хващат приятни кафява коричка, но не и по-дълго. В противен случай рискувате те да станат прекалено твърди. По-вкусни са, когато се охладят добре в хладилника.

Така приготвените домашни бисквитки са чудесни за закуска с чай или мляко, или за следобедната раздумка със съседката на по чаша ароматно кафе.