Една идея за декорация на торта, която не изисква да сте спецове складкари.

За начало ви е нужна торта, която сте глазирали с маслен крем. По ръбовете очертайте със сметана и шриц - на вълнообразни лентички.


За следващата стъпка ще ви трябват лешници и бял шоколад. Разтопете шоколада и потопете лешниците в него. Оставете върху оризова хартия да застинат.


Отново ще ви е нужна оризова хартия и този път тъмен шоколад. Разтопете го и разсипете с черпак върху хартията. С помощта на шпатула разнесете равномерно. Оставете да застине. Ако имате формичка капка - чудесно, ако ли пък не, може да си направите от обикновена капачка. Ламарината лесно се изрязва и оформя в желаната форма. Изрежете капчици от застиналия шоколад. Оставете оризовата хартия и шоколадa върху плоска и твърда повърхност и не местете, за да не начупите какаовото изкушение.


Остава да поставите "белите" лешници и шоколадовите капки отстрани на тортата - върху масления крем те лесно ще залепнат.

Снимки: Thinkstock/Guliver Photos