Може ли да останеш безразличен към приказната горска сладост, с която дивите ягодки могат да те дарят. Но и да не разполагате със сладко с точно с тези малки очарователни плодчета, не е фатално. Вместо с диви ягодки, този невероятен чийзкейк може да овкусите с някое друго зашеметяващо сладичко – от бели череши, вишни или смокинки. Освен домашното сладко (6-7 с.л.), продуктите, които ни трябват са:

1 пакетче чаени бисквити
100 гр масълце
около 450 гр крема сирене
150 гр маскарпоне
2 цели яйца и 4 белтъка
200 гр пудра захар

Сами ще се уверите, че приготвянето е много лесно:

Натрошете бисквитките и ги разбъркайте добре с разтопеното масло до получаването на хомогенно твърдо тесто. Разстелете сместа на тънък, около ½ см, слой върху дъното на средно голяма тава. Всички останали продукти, без сладкото, разбийте с миксер, като най-накрая добавяте белтъците. Изсипете сместа върху бисквитената подложка.

Сладкишът се пече около час и половина в слабо загрята фурна при температура около 110-120 градуса.

След като поизстине, за да стане още по-изкусителен и дъхав, декорирайте обилно кейка с плодчетата от сладкото. ;)