Какво е необходимо?
За четири порции:
2 глави червено цвекло
2 ябълки
1 глава кромид лук
1 с.л. зехтин
ябълков оцет на вкус
5 с.л. орехи, нарязани на ситно, но не смляни.
Как се приготвя?
Сложете цвеклото във вряща вода за около 15 минути, за да омекне. След като изстине го обелете и го нарежете на кубчета.
Така нарязано, го поставете в дълбока купа, а към него добавете нарязаните на кубчета ябълки и лука – на шайби.
Добавят се подправките и се разбърква. Преди да поднете салатата, поръсете с орехите.
Можете да нарежете продуктите и като салата "Капрезе" - на шайби и наредени плътно един ди друг - резен ябълка, резен цвекло и резен лук.
Време за изпълнение: 25 мин.