Продукти:

1 пакет бутер тесто (800 г)
400 г пилешки сърчица
1 глава лук
1 морков
бейби кисели краставички
200 г кашкавал
1 яйце
олио
розова хималайска сол
черен пипер
мащерка

Приготвяне:

Нарежете лука и морковите на ситно. Сипете ги заедно с пилешките сърчица в тиган и ги задушете. След като омекнат, добавете подправките - сол, черен пипер, мащерка.
Бутер тестото размразете добре преди употреба. Разгънето го и го нарежете на квадрати със страни 10 см. Всяко квадратче поставете в гнездото на формичка за мъфини и леко притиснете с ръка, свита в юмрък, към дъното на формата. В оформените кошнички поставете по 1-2 лъжички от пълнежа. Върху него добавете по 1 бейби краставичка и поръсете с кашкавал.

За да затворите кошничките, слепете срещуположните ъгли на квадратното тесто два по два. Разбийте яйцето и с него ги намажете отгоре, за да слепнат още по-добре краищата.

мъфинмъфин

 

 

 

 

 

 

 

 

Печете 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Пълнежът на бутер мъфините може да е всякакъв - вегетариански, пушен колбас, конфитюр или сладко.