Какво е необходимо?

За четири порции:

500 гр. брюкселско зеле
200 гр.картофи
100 гр. майонеза
1 домат
2 с.л. песто "Дженовезе"
10 мл. лимонов сок
2 с.л. олио
зехтин
сол

Как се приготвя?

Ще са ви необходими около двадесет едри брюкселски зелки, които се измиват, почистват и издълбават от страната на пънчетата.

Така издълбаните зеленчуци се задушават с малко с олиото, малко зехтин и вода - до омекване.

Задушените зелки се изцеждат и се омесват с пестото.

Картофите се сваряват с обелките, за да запазят вкуса си по-дълго, след това се обелват и намачкват до получаването на гладка смес.

Картофеното бюре се смесва с майонезата, солта, лимоновия сок, сол и зехтин на вкус. Разбърква се добре.

Брюкселското зеле се пълни с тази смес, а отгоре се украсява с парченца пресен домат и копър. Ако обичате бекон, можете да сложите тънко резенче върху готовите пънчета и да запечете в сгорещена фурна за около 3 минути.