Какво е необходимо?

За четири порции:

100 гр. бадемови ядки
2 скилидки чесън
1 ч.л. сол
4 резена бял хляб
100 мл. зехтин
50 мл. винен оцет


Как се приготвя?

Бадемовите ядки, обелените скилидки чесън и солта се разбиват с кухненски комбайн се разбиват.

Кората на филийките хляб се обелва и те се топват в студена вода за няколко секунди. Отцеждат се и се смилат с кухненския комбайн до еднородна смес.
Така издълбаните зеленчуци се задушават с малко с олиото, малко зехтин и вода - до омекване.

Комбайнът се включва на бавни обороти и постепенно се наливат зехтинът и оцетът. Сипва се 100 мл. ледено студена вода.

Така получената смес се прехвърля в купа и при непрекъснато разбиване се налива още 900 мл. ледено студена вода. Ако има нужда, полученото гаспачо се прецежда.

Супата се охлажда за около 20 минути в хладилник се и се поднася украсено с пресни листенца магданоз.

Време за изпълнение: 45 минути