Какво е необходимо?

200 гр. смлени бисквити (обикновени, тип маслени)
170 гр. смлени бисквити (бадемови)
150 гр. разтопено масло
300 мл
200 мл мляко
200 гр. течен шоколад
4 жълтъка
4 белтъка

Как се приготвя?

Натрошените бисквити се смесват с маслото и получената смес се разстила във форма с диаметър 26 см. Върху нея поставете хартия за печене и я посипете с ориз, така че при печенето тестото да не бухва и в последствие да може да бъде напълнено с крема.

Блатът се пече на 200 градуса за около 12 минути. Размесете добре сметаната, млякото, течния шоколад и жълтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг и към тях се добавя шоколадовата маса. Така получената смес разпределете върху готовия поизстинал блат. Печете отново на 200 градуса за около 40 минути.

Оставете тортата да изстине и след това да престои в хладилника 12 часа, за да стегне.