Предлагаме ви една много бърза и невероятно вкусна рецепта за предястие с пилешко месо - ароматни пилешки хапки. Идеята за нея е на Йоли (не може да не сте чували за блога й Вуксно с Йоли ;), а реализацията - Йоли + Panasonic Multicooker.

Продукти за 4 порции:

500 гр пилешко месо
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
2 сктръка целина
2 скилидки чесън
5-6 с.л. олио
сол и мере пипар на вкус

Приготвяне:

1. Сложете в блендер всички продукти без  месото и пасирайте

2. Нарежете месота на хапки и разбъркайте с получената смес

3. Подредете хапките в съда на мултикукъра и включета на програма "Пилаф"

4. Сервирайте пилешките хапки горещи

Какво е Panasonic Multicooker >>

Panasonic Multicooker ви дава възможност да приготвите ястие по пет различни начина – варене, печене, задушаване, запичане и на пара - само в един уред. За любителите на суши – има специална програма, благодарение, на която оризът има перфектен вкус и вид.

Мултифункционалният уред на Panasonic  гарантира максимално лесно готвене. Трябва да сложите съставките вътре, да включите подходящата програма и след това само да чакате звуковия сигнал да извести, че вечерята е готова. Лесен за работа, дори за съвсем начинаещи, тъй като разполага със специални сензори, които автоматично настройват температурата за приготвяне на храната. Когато настроите в режим ориз, каша или пилаф, технологията „Fuzzy Logic” определя кога ястието е готово и изключва уреда.

След като ястието е готово, мултикукърът автоматично запазва функцията поддържане на ястието топло (до 12 часа), която може да използвате, когато вие и членовете на семейството се връщате вкъщи по различно време. Яденето, приготвено в мултикукъра, ще е винаги топло за вас.

„Delay timer” е много практична функция благодарение, на която планирате начало на готвенето според вашите нужди. Можете да го настроите сутринта и да е готово за вечеря. Компактният размер на уреда позволява да се използва при всякакви условия - трябва ви само електричество и можете да приготвите любимото си телешко филе на вилата или в мобилния си дом по време на почивка.

Комплектът на многофункционалния Panasonic Multicooker се състои от подвижен вътрешен съд с капацитет 5.0л с незалепващо покритие, кошница за готвене на пара, дръжка на капака за лесно пренасяне, специален отвор на капака за отвеждане на парата, практична пластмасова бъркалка, CD и наръчник с изобилие от различни рецепти.

На българския пазар уредите на Panasonic ще са на цени съответно Multicooker SR-TMJ501 - 249 лв. и Multicooker SR SR-TMH501 - 199 лв. и ще се предлагат от месец май.