Картофите са основна и вкусна храна. Но нека излезем от шаблона - стига вече пържени пръчици или картофи не фурна. Предлагаме ви нещо различно и интересно. 

 

Съставки

1 ⅔ ч. ч. картофи, сварени и нарязани на кубчета

1 яйце

2 с. л. картофено нишесте

сол

пипер

2 с. л. пармезан

3 с. л. мляко 

Как се правят?

Топлите картофи се намачкват. Към тях се добавя яйцето, млякото, солта, пипера и пармезана.

Всичко се обърква до хомогенност.

Трябва да се получи пюре с мека, рядка консистенция.

Сипва се в пош, или фуния, направена от вестник или найлон.

В загрято олио се шприцоват спирали.

Пържат се, докато станат златисти.

Извадете с решетъчна лъжица и оставете да се отцедят върху хартия.

 

Сервират се с млечен или доматен сос.