Този великолепен класически специалитет е сред любимите ордоври на италианците. Комбинацията от антипасто, подбрана в традиционния италиански стил – маслини, мариновани домати, чушки и ябълки, е върховно постижение на кулинарното изкуство на слънчева Италия.

#Необходими продукти за 8-10 порции
брашно
1 кг домашно или купено тесто за пица
зехтин
песто
доматен сос
асорти антипасти от маслини, мариновани домати, чушки и ябълки
колбас
пармезан, настърган на ситно
рукола

#Начин на приготвяне аламинут 

Загрейте грила на силен огън. Върху леко набрашнена работна повърхност разточете тестото на 8-10 кръга.

Оформете ги на тънки хлебчета във формата на филийки (или пърленки) и ги поставете директно върху решетката. Печете ги по около 3 минути под затворен капак от всяка страна.

Поръсете горещите хлебчета със зехтин и песто, доматен сос, антипасти, колбас, пармезан и рукола.