Този домашен крем има съвсем заслужена слава. Пухкав, ароматен, нежен и гладък, подходящ за глазури, пълнежи или просто като акомпанимент на пресни плодове – ще се влюбите от пръв поглед.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosЗа 2 купички са ви нужни:

1 с.л. лимонена кора
150 мл сок от лимон
2 яйца
50 гр кафява захар
20 гр масло

За да приготвите крема, първо изцедете лимоните и настържете кората. В дълбока купа разбийте добре яйцата заедно със захарта, лимоновата кора и маслото. Не се притеснявайте ако маслото остане на бучици, те ще се разтворят при варенето. Поставете съд с двойно дъно на котлона и излейте сместа. Загрейте, като бъркате непрестанно с телче. След минута, когато видите че започва леко да се сгъстява, добавете лимоновия сок и продължете да разбивате докато кремът започне да се отделя от стените на съда.

Сервирайте крема самостоятелно или като дип за пресни плодове.

Да ви е сладко!

Със съдействието на  www.artofrealfood.com

Този домашен крем има съвсем заслужена слава. Пухкав, ароматен, нежен и гладък, подходящ за глазури, пълнежи или просто като акомпанимент на пресни плодове – ще се влюбите от пръв поглед.

За 2 купички са ви нужни:

1 с.л. лимонена кора

150 мл сок от лимон

2 яйца

50 гр кафява захар

20 гр масло

За да приготвите крема, първо изцедете лимоните и настържете кората. В дълбока купа, разбийте добре яйцата заедно със захарта, лимоновата кора и маслото. Не се притестявайте ако маслото остане на бучици, те ще се разтворят при варенето. Поставете съд с двойно дъно на котлона и излейте сместа. Загрейте като бъркате непрестанно с телче. След минута, когато видите че започва леко да се сгъстява, добавете лимоновия сок и продължете да разбивате докато крема започне да се отделя от стените на съда.

Сервирайте крема самостоятелно или като дип за пресни плодове.

Да ви е сладко!