Всички казват, че закуската е най-важното хранене - за да се чувства тялото сито през деня, за да си наваксате вечерта, в която организмът не е поемал никаква храна и още ред причини. За това две мнения няма. А как да направите най-важното ядене още по-важно и специално за вас и вашата половинка - нужни са ви желание, въображение и 5 минутки повече в кухнята.
  • Поднесете традиционните варени яйца по нетрадиционен начин. Как ли? Ами, във формата на сърце – какво по-романтично от това?

яйце

Как да си направите любовни яйчица вижте тук.

  • Друг начин да сервирате любовта си на закуска (малко по-лесен е от предишния), е да направите яйца на очи във формата на сърце. Това няма да ви отнеме повече време за приготвяне, в сравнение с нормалните запържени яйца в тиган. Просто ви трябва формичка, огъната ето по този начин


формичка

  • Към палачинките добавете освен сладко от ягоди, боровинки или на каквото сте се спрели, и няколко освежаващи пресни плодове. Ако са сезонните диня или пъпеш, ги нарежете, ако са ягоди, къпини или от по-дребните, спокойно можете да ги поднесете цели. Можете да ги увиете в палачинките, така че да бъде изненада какво има в тях, или да ги поставите в отделна малка купичка. Тази част от закуската ще достави особен вид удоволствие на партньора ви, тъй като ще внесе допълнителна утринна свежест.
  • Ако сте от по-креативните натури и разполагате освен с 5-те минути, и с още няколко – ето какво можете да си измайсторите – Любовни палачинки.


палачинки

  • Не сме забравили и кафето – то също трябва да бъде поднесено със специални комплименти към вашия любим човек – за да бъде още по-ароматно, събуждащо и ободряващо. Може да пробвате да нарисувате нещо в чашата с кафе… Разбира се, това не е за всеки, но нищо не ви пречи да пробвате и от този вид изкуство.

кафе

  • За още малко екзотика и за да избягате от сивото и ежедневното, изненадайте го/я с нетрадиционен аромат в кафето - на ванилия, анасон, кардамон, индийско орехче... и още. Накарайте го/я да гадае какво точно има в чашата с кафе, че мирише по-добре отвсякога.
  • Ако сте се спрели на вариант сандвич вместо палачинки, то бъдете креативни и развихрете фантазията си. Половинката ви ще бъде предоволна - всичко това е било направено само и единствено в нейна чест.

сандвич

сандвичи


Не забравяйте да завършите вашата любовна закуска със стръкче свежи цветя, приятна музика и целувка за събуждане!

закусказакуска

 

 

 

 

 

 

 

Е, коя закуска ви изглежда по-добре?