Какво е необходимо?

За четири порции:


1 цяло пиле, нарязано на 8 парчета
1/2 ч. ч. + 2 с. л. зехтин
10 клонки прясна мащерка
40 обелени скилидки чесън
сол и пипер


Как се приготвя?

Фурната се загрява до 180 градуса.

Пилето се овкусява със солта и пипера.

В тиган или тенджерка се слагат 2 с. л. зехтин и пилето се пържи в в силно сгорещената мазнина до златисто. След като е готово, се сваля от котлона и се добавят останалия зехтин, мащерката и скилидките чесън.

Така овкусено, пилето се запича, покрито с кухненско фолио във фурната – за около час, час и половина.

Когато е готово пилето се изважда и се оставя да се охлади за около 10 мин.
Сервирайте със зелена салата.


Да живее чесънът! Thinkstock / Gulliver Photos