Банани в шоколад

Продукти за 4 порции:
2 банана
100 г черен шоколад
1 ч.ч. бадеми

Приготвяне:
Всеки банан се разрязва хоризонтално на 3-4 части. Шоколадът се разтапя на водна баня. Бананите се набождат на дървени пръчици за сладолед, поливат се с шоколад и се овалват в счуканите на едро бадеми. Поставят се върху алуминиено фолио  и се слагат в хладилник, за да стегне шоколадът.

Бананов кейк с крем

Продукти:
125 г масло
300 г пудра захар
2 намачкани банана
2 яйца
1 ванилия
100 мл сметана
225 г брашно
1 ч.ч. бакпулвер
½ ч.л. сода
500 м л прясно мляко
1 пакетче инстантен крем
настърган шоколад за декорация

Приготвяне:
Намазнете форма за печене с диаметър 20 см. Застелете с хартия за печене. Смесете маслото, захарта, бананите, яйцата и ванилията в кухненския робот и пюрирайте. Добавете сметаната и продължете разбъркването до получаване на хомогенна смес. Сложете брашното със содата и бакпулвера. Излейте тестото в застланата форма и печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна около 60 минути. Разбийте млякото с инстантния крем според инструкциите на опаковката. Разпределете крема върху охладения кейк и поръсете с настърган шоколад.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Бананов сладкиш с шоколад и ром

Продукти:
2 яйца
75 г захар
1 пакетче ванилова захар
щипка сол
75 г брашно
25 г нишесте
1 ч.л. бакпулвер
300 мл прясно мляко
1 пакетче пудинг на прах с вкус на ванилия
100 г краве масло
75 г пудра захар
1 жълтък
3 с.л. ром
100 г извара
5 банана
150 г шоколад
50 г бананов чипс (сушени банани)

Приготвяне:
Двата белтъка разбийте с 2 с.л. вода. Прибавете захарта, ванилията, солта, а след това внимателно и двата жълтъка. Добавете предварително смесените брашно, нишесте и бакпулвер. Покрийте с хартия за печене дъното на кръгла тавичка. Изсипете тестото и печете около 20 минути при 175 градуса. Налейте в тенджера 250 мл прясно мляко. От него вземете 6-7 с.л. и разтворете пудинга на трохи. След като млякото в тенджерата кипне, добавете пудинга и бъркайте енергично до получаването на крем. Разбийте мекото масло с пудра захар. Постепенно прибавете смесения с ром жълтък. Към крема добавете изварата и лъжица по лъжица присъединявайте към маслената маса. Обелените банани разполовете по дължина. Сложете ги върху тестената основа, отгоре разпределете крема и загладете. Оставете в хладилника за 1 час. Натрошете на едро шоколада и го разтопете в останалото мляко. Оставете малко да изстине и украсете сладкиша. Поръсете с бананов чипс и пудра захар.

Бананово смути с круши

Продукти за 4 порции:
4 круши, 6 банана и 2 стръка целина се обелват и нарязват. Слагат се в блендер, добавя се 1 ч.ч. вода и се разбива, докато се получи еднородна смес. Поднася се веднага.