Мелба с череши

Продукти:
6 с.л. карамелов топинг за сладолед
60 мл ликьор „Гранд Марние”
500 мл ванилов сладолед
225 г почистени от костилките череши
1 шепа натрошени бисквити

Приготвяне:
Смесете топинга и ликьора в малък съд и разбъркайте добре. Разпределете сладоледа в 4 десертни купички. Украсете с черешите, добавете карамелово-ликьорения сироп и натрошете бисквитите. За разкош и изкушение може да декорирате с цели бисквити.

Снимка: 4plates2table.com

Пастет от ягоди и сирене

Продукти:
150 г узрели ягоди
2 лайма
2 ч.л. пудра захар
100 г сирене „Рикота”

Приготвяне:
Смачкайте ягодите с вилица и настържете кората на ломоните. Добавете към ягодите захарта, лимоновата кора и сиренето и разбъркайте добре до получаването на гладка смес. Намажете въху препечена филийка за закуска.

Снимка: vegnews.com

Малинов десерт

Продукти:
225 г малини
150 мл сухо шери (или сухо бяло вино)
2 с.л. коняк
настъргана кора от 1 портокал
настъргана кора от ½ лимон
75 г захар
450 мл пълномаслена сметана

Приготвяне:
Намачкайте леко малините (отделете 2 шепи) и ги смесете в купа заедно с останалите продукти, без сметаната. Оставете сместа да престои 4 часа и прекарайте през сито. Добавете сметаната и разбъркайте. Разпределете на отделните малини в 4 чаши на дъното, покрийте ги със сместа, декорирайте с още малини и охладете. Сервирайте с хрупкави бисквити по желание.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Крем от къпини и ябълки

Продукти:
4 ябълки
2 с.л. пудра захар
300 г къпини
625 г био кисело мляко

Приготвяне:
Обелете ябълките, нарежете ги и ги сложете в тенджера със захарта. Задушавайте на слаб огън, докато омекнат. Добавете къпините и оставете сместа да къкри още 1-2 минути. След като изстине, прибавете киселото мляко и облейте с карамелен сироп по желание. Разбъркайте внимателно. Декорирайте с къпини. Сервирайте крема охладен.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos