.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

3 традиционни ястия с ориз и бобови култури

LadyZone.bg | преди 2 години
Меню
Питателни и здравословни блюда за цялото семейство

Зелен фасул с ориз по италиански

Продукти за 4 порции:
1 с.л. зехтин
1 глава лук, ситно нарязана
2 пресовани скилидки чесън
250 г дъргозърнест бял ориз
300 г зелен фасул, нарязан на ситно
600 мл зеленчуков бульон
200 г сирене горгонзола, едро натрошено
115 мл сметана
250 г варен червен боб, отцеден
½ ч.л. сол
1 щипка смлян черен пипер
2 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
1 с.л. нарязан пресен босилек

Приготвяне:
Загрейте зехтина в голяма огнеупорна тенджера и запържете лука, докато омекне. Добавете чесъна, ориза, зеления фасул и с леко бъркане задушавайте 1 минута. Излейте в тенжедрабульона, оставете го да заври, намалете котлона, похлупете и задушавайте на умерен огъ 20 минути. Псолете, поръсете с черен пипер, добавете към оризовата смес сиренето, сметаната и сварения червен боб. Варете 5 минути, докато всичко се загре, оризът стане напълно готов и поеме всичкия бульон. Поръсете с магданоз и босилек и сервирайте.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Колко често подстригвате косата си?