Вишневи пастички

Продукти за 1 тавичка:
1 ч.ч. меко краве масло
2 ч.ч. захар
2 ¼ ч.ч. брашно
4 яйца
сока от 2 лимона
½ кг почистени от костилките вишни (или череши)
пудра захар

Приготвяне:
Разбийте маслото с 2 ч.ч. брашно и ½ ч.ч. захар. Сипете в тавичка. Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна 15-20 минути, за да се получи блат. В купа разбъркайте останалите захар и брашно заедно с яйцата и лимоновия сок. Върху опечения блат подредете вишните и залейте отгоре с получената смес. Върнете във фурната и печете още 20 минути. След като изстине, поръсете с пудра захар и нарежете в желани от вас форми.

Кайсиев пай

Продукти:
1 яйце
125 г краве масло
1 с.л. захар
60 мл прясно мляко
1 с.л. коняк или бренди
1 ч.л. бакпулвер
170 г брашно
За пълнежа:
600 г почистени от костилките кайсии
2 с.л. захар
1 с.л. мед
1 с.л. краве масло
1 с.л. коняк или бренди
1 с.л. захар за поръсване
3 с.л. смлени орехи
1 ч.л. канела

Приготвяне:
Пресейте брашното и прибавете бакпулвера, маслото и захарта. Прибавете яйцето и коняка. Замесете меко тесто, като постепенно добавяте млякото. Разточете на дебела кора и сложете в тавичка за пай. Оставете в хладилника за ок. 30 минути. Нарежете кайсиите на лунички. Загрейте на котлона захарта, меда и маслото. Добавете кайсиите и капнете коняка или брендито. Задушете за около 6-7 минути. С решетъчна лъжица извадете плодовете и ги оставете да се охладят за 10 минути. Подредете кайсиите върху тестото, поръсете с 1 с.л. захар и печете 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Изпеченият сладкиш поръсете с канелата и орехите и залейте с изстиналия сироп.

Оригинален чийзкейк с малини (или къпини) без печене

Продукти:
1 пакетче обикновени бисквити
1 пакетче краве масло
За крема:
250 г крема сирене
400 г заквасена сметана
1 к.ч. пудра захар
ванилия
2 ч.л. сок от лимон
1 опаковка желатин
2 ч.ч. малини

Приготвяне:
Натрошете бисквитите и ги смесете с мекото масло. В намаслена тавичка разстелете бисквитената смес и оставете в хладилника ок. 30 минути да стегне. В купа разбийте крема сиренето с пудрата захар, сметаната, ванилията, лимоновия сок, предварително накиснатия със студена вода желатин и хубаво разбъркайте. Подредете малините върху блата и изспитете крема върху тях. Отново поставете сладкиша в хладилника, но този път за 3-4 часа. Преди сервиране аранжирайте с шепа малини и листенца мента.