Растения за разбирателство със свекървата

Ако живеете заедно със свекървата си, с която дори при най-добро желание от ваша страна не можете да намерите общ език, е хубаво да купите за дома си цвете монстера. То е от така наречените растения вампири – изпива негативната енергия. Не е хубаво да го държите в кухнята, където са повечето електрически уреди – фурна, микровълнова и др. Не е добре и около него да поставяте други растения.

Монстерът, бегонията и филодендронът помагат няколко поколения да живеят под един покрив без проблеми. Монстерата ще ви помогне да въведете порядък в мислите и ред в делата си. Това растение е полезно за хора, занимаващи се с наука, на които им предстоят изпити, дипломни работи, защита на докторски степени.

Бегонията пък сближава скараните съпрузи, потушава конфликти, помага да намерите отговори на различни въпроси, намалява психическото напрежение.

Растения за любов и пари

За аихризона (дървото на парите) поляците казват, че носи в дома здраве. Според чехите обаче носи щастие. В ЮАР, откъдето идва растението, съществува легенда, според която, за да забогатее едно племе, шаманът разсипал монети по земята. От тях пораснало дървото на парите. В Украйна има поверие, че всеки, който събере 8-9 вида от това растение, ще забогатее.

През 19 в. става известен фактът, че орхидеите изпускат феромон – активно вещество, което предразполага човек към интимни отношения и предизвиква сексуално желание. Хората, които имат вкъщи или на работата си орхидея, ще привличат вниманието на противоположния пол.