Вече знаете за портокаловите кори и лесното почистване на микровълновата фурна с тяхна помощ. Какво правите обаче, ако в момента не разполагате с портокалови кори? Същите киселини, които се съдържат в портокалите, ги има и в лимоните, мандарините, грейпфрута, и изобщо във всички цитруси.

Начинът е същият – поставете корите от един цитрусов плод в купичка с вода, подходяща за микровълновата и пуснете таймера, докато забележите активните изпарения вътре да продължават поне минутка-две. Отворете и почистете с кухненска хартия. Ако резултатите не са задоволителни, повторете упражнението.



Друг бърз начин за почистване на микровълновата е като поставите само корите във фурната и оставите за минутка-две да се загреят. По стените отново трябва да се натрупа влага и киселина, която ще помогне за разграждане на мазнините. Отново забърсвате с няколко движения или повтаряте при необходимост.

Още един трик за бързо почистване – ако не разполагате с цитруси у дома, то със сигурност имате оцет. Изсипете в купичка равни количества от него и вода. Оставете за няколко минути да се изпарява на включена микровълнова и забършете!

Бързо, натурално и без усилия, нали!