Почистването на дома е необикновено приятно занимание, когато се върши с лекота. Сигурно се чудите откъде точно може да дойде тази лекота. Да започнем с покупката на почистващи препарати. Спестете време и излишни усилия, като изберете магазин, предлагащ богат асортимент от препарати за всяко кътче на дома. Разбира се, не забравяйте да обръщате внимание на качеството. Колкото по-качествени са препаратите, толкова по-ефективно, трайно и освежаващо е действието им.

Все още не много известен, но ценен помощник в почистването на дома, е шампоанът за текстилни настилки.

С него любимият ви килим бързо възвръща цветовете си, а вие не харчите пари за допълнителни почистващи услуги. Може да използвате препарата и за освежаване на мокети и дамаски на мебели. Ще останете изненадани от резултатите.

Не по-малко грижи от килима изисква ламинатът.

Третирайте предварително измитата повърхност с подходящ крем, за да я предпазите от вредни влияния и да удължите живота на настилката. Повечето кремове, които ще намерите на пазара, имат широко приложение и са подходящи за всякакви видове дървени настилки.

След като свършите с чистенето на пода, може да се заемете с прозорците
.

Или обратното – както ви е по-удобно. Но в никакъв случай не изпускайте слънчевото време, защото именно то ще ви помогне да изчистите прозорците до блясък по-лесно от очакваното. Повярвайте ни, нито едно петънце няма да убегне на лъчите на майското слънце.

Идеалното пролетно почистване може да изглежда доста трудоемка задача, но с правилните препарати и активното участие на всички членове на семейството домът ви ще засияе за нула време. Погледнете на цялото занимание и като на още една възможност за физическа активност през топлите дни. Вие се движите, наоколо става по-чисто. Какво по-хубаво?



Ваш верен помощник,
Mr. Bricolage!