Понякога се случва да се разделим с есенно-зимната романтика, която носи камина. Причините могат да са много, но иззиданата стена и мястото предназначено за палене на огън остават. Добре е да не се чудим много-много, а да го оползотворим с красиви идеи. Ето няколко от нас.

Превърнете я в кът за релакс


Наредете камъчета, овални предмети, вази и сувенири, които ви карат да се чувствате спокойни. Това ще е напълно достатъчно, за да я декорирате с вкус, така че да ви е уютно и топло.

Наредете свещи с различна големина и височина


Перфектното място за свещите е камината, защото има отвод, откъдето пламъкът отива навън. Иначе винаги трябва да съобразявате къде да разполагате свещите – не трябва да бъдат слагани между етажерките на секцията, защото има опасност да я запалите.

В камината – печка и дърва


Ако сте заменили камината с доста по-практичната и безопасна печка на дърва, то защо да не ги поставите право в камината. Плюсовете са много – например, ако дървата са мокри и трудно горят, поставянето им в близост до печката ще ги изсушава бързо.

Декорирайте с цветя в саксия

През зимата много домакини се чудят къде да поставят всичките си цветя, така че да са на топло и слънчево. Ако камината ви е разположена на приятно слънчево местенце, то не се колебайте да преместите част от растенията точно там.

И накрая нещо практично с рафтчета

За всички домакини, които обичат да подреждат и мястото за джунджурии никога не им стига, ето го решението – в камината може да направите параван от тапети, а отпред да наредите рафтове, които са приложими за почти всичко.