Преди да изхвърлите на боклука чорапогащника , на който се е появила дупка или се е пуснала бримка, прочетете нашите 14 идеи за това как бихте могли да го използвате отново.


1. Изгубили сте нещо дребно и не можете да го откриете никъде вкъщи? Опънете чорапогащника върху четката на прахосмукачката и я включете. Той ще попречи в нея да попаднат дребните предметчета, но същевременно тя ще продължи да изсмуква със същата мощност.
2. Блясъкът на лачените обувки може да поддържате с чорапогащник с ликра.
3. Отрежете едното ходило и го напълнете с нафталин. Поставете го в гардероба или дрешника, там, където държите неизползваните в момента дрехи. Така ще успеете да ги предпазите от атаката на молците.
4. Същото може да направите и с кори от портокал, канела, лавандулови или други цветове. Ето че вече имате чудесен ароматизатор за гардероба.
5. Отрежете талията на чорапогащника, за да използвате само крачолите му. С тях може да завържете на руло документи, вестници или списания, които разлистени заемат повече място в чекмеджетата.
6. Нарежете чорапогащника на ленти, за да завържете растенията в градината си към забитите колчетата.
7. Ролки за коса от чарапогащник.  Да, правилно прочетохте. Нарежете крачолите на широки ленти и навийте косата си като с обикновените ролки. Завържете двата края на възел. С тези рокли няма да ви е неудобно да спите, защото са меки.
8.    Смачкан на топка,  чорапогащникът се превръща в антистатичен парцал, с който можете да  полирате мебелите си.
9. С помощта на допълнителни материали – цветчета, панделки, копчета и парчета плат ,от цветния чорапогащника може да направите кукли или възглавнички за най-малките членове на семейството.
10. Боядисвате, но колкото и да разбивате боята, в нея все остават бучки? През  стария ви чорапогащник  можете да прецедите боята. Така ще се отделят и най-малките бучки.
11. Навийте остатъците от тапети, които са ви останали след последния ремонт, на руло. Поставете ги в крачолите на чаропогащника, за да ги запазите гладки и чисти за следващия път, когато ви потрябват.
12. Изсушете дебелите пуловери, без да се мачкат. Прокарайте чорапогащника  през ръкавите на дрехата и, опънат по този начин, ги завържете здраво за простора.
13. В крачолите на чорапогащника може да съхранявате някои по-ароматни зеленчуци - глави лук или чесън.
14. По същия начин може да запазите и луковиците на цветята.