Навън е студено и топлината в дома ви сякаш иска да избяга? Ако е така, приложете някой от следните малки трикове, с които ще внесете уют и ще стоплите сърцата на най-близките ви:

1. Сложете някакви кожени аксесоари на различни места в дома си: пухкава постелка до леглото, на страничните облегалки на креслата и на задната част на дивана.

2. Изпълнете дома си с приятни аромати. Купете свещи, които миришат така, че да ви напомнят за духа на Коледа и на бялата приказка навън или просто запалете ароматна канелена пръчица. Тези декорации обаче задължително сложете в стъклени купички или чашки, за да не предизвикате инцидент.

3. Сменете тънките завеси по прозорците с по-плътни и тежки. Дебелият и топъл юрган, постлан върху спалнята, също ще внесе голям уют и много топлина в домашната обстановка.

4. Променете интериора, като замените студените цветове в декорацията с топли. Осветете добре всички помещения и поставете меки килимчета навсякъде, където е възможно.

5. Поставете в центъра на масата сезонна украса - шишарки, ябълки, кестени, подредени в подходящ съд.

Четете утре още съвети за това как да внесете уют в дома си във втората част на статията "Малки трикове за домашен уют".