Пълен ли е хладилникът ви с множество малки и по-големи кутии, пълни с остатъци от храна? И вие ли сте от онези домакини, които са убедени, че пластмасата е най-подходящият материал за посуда, в която да съхранявате продуктите? Ако е така, ето няколко съвета от професионалисти, които ще променят мнението ви:

1. Не купувайте кутии за съхранение на храна само от най-близкия супермаркет. Те обикновено са по-тънки и по-бързо се чупят. Заложете на металните, неръждаеми или на стъклени кутии. Вярно е, че пластмасовите са по-евтини, но, както казват, понякога евтиното излиза скъпо.

2. Когато избирате, помислете си дали ще можете да ползвате кутията, на която сте се спрели, поне няколко стотин пъти - това е тестът за качество, който трябва да приложите!

3. Купувайте квадратни или правоъгълни кутии. Те пестят място и позволяват оптималното използване на рафтовете в хладилника. Кръгли използвайте само за съхранение на течности.

4. Избягвайте да купувате огромни кутии, защото, ако се замислите, едва ли ги използвате често. Ако имате нужда от по-голям съд, пъхнете в хладилника този, в който сте сготвили или сервирали ястието, като просто го покриете с фолио.