За тези от нас, които нямат опит в отглеждането на цветя или им липсва време да се грижат за тях, но много искат да поддържат красива домашна флора сме избрали няколко стайни растения, подходящи за всеки дилетант.

Вижте кои са те:

Фикус

Снимка: Pinterest.com

Естествено, започваме с класическото стайно растение. Фикусът е издръжлив, но се нуждае от много светлина. Не забравяйте, че поливането трябва да се осъществява едва когато пръстта е напълно суха.

Кактус

Както, може би, се досещате, кактусите обичат силната слънчева светлина е и "сухата" почва. Препоръчваме ви да ги поставите на южен прозорец, да ги поливате от време на време през лятото и никога през зимата. Когато застудее преместете ги на тъмно и хладно място.

Дебелец

Снимка: Pinterest.com

Също като другите сукулентни видове, дебелецът не изисква почти никакви грижи. Вирее както на много ниски, така и на много високи температури, понася отглеждането навън и се нужда е от много малко поливане.

Дифенбахия

Снимка: Pinterest.com

Видовете с по-светли листа обичат непряката светлина, докато тези с по-тъмни предпочитат сенчестите места. Не понасят прекаленото застудяване, така че е препоръчително дифенбахията ви да стои в най-топлото помещение в дома. Полива се редовно, зимата през 2 седмици. Това растение не се препоръчва за хора с малки деца или домашни любимци, тъй като листата му съдържат стрихнин, който е силно отровен.

Сансевиера

Снимка: Pinterest.com

Това растение предпочита да е на светло, като поливането трябва да се осъществява едва след засушаване на пръстта. През зимата поливайте през 2 седмици, тъй като сансевиерата не търпи влага.