Замисляли ли сте се кое е най-необходимото за един дом? Дали печката, хладилникът, или пък телевизорът? Всъщност не! Най-важното са ключовете. С тях отваряме дома си, за да можем да ползваме всички гореизборени уреди, а после го затваряме, за да го направим недостъпен за крадци и други зложелатели. Същевременно ключовете са един от най-често изгубваните предмети. За да се случва това възможно най-рядко, е добре поне у дома те да си имат специално отредено място. Така ще намалите в пъти броя на често задавания въпрос - "Къде са ми ключовете?", ще пестите време и нерви.

За да направя държач за моите ключове, използвах готова дървена къщичка от тънки, гладки летви. Обикновено подобни предмети се използват за декупаж. Може да сложите каквато друга форма си харесате, дори и обикновена фоторамка.

Боядисах светлото дърво с бяла боя за основа. За да придам винтидж ефект, използвах шкурка, с която минах с лек натиск по ръбовете. Върху надрасканата повърхност нанесон няколко слоя златна боя със заскрежаващ ефект. Тези драскотини леко състаряват предмета и му придават автентична визия.

От което и да е печатно издание може да изрежете букви или израз, който ви харесва като съдържание и шрифт. Върху едната страна на покрива залепих известната фраза Home sweet home, а върху комина - Just for you, защото планирах къщичката да бъде подарък. Буквите се залепват с декупажно лепило. Първо се минава един слой върху дървената повърхност, а след това втори - върху самата хартия. Лепилото за декупаж е безцветно и не оставя следи. Ако не разполагате с такова, може да използвате лепило C200, разредено в малко вода. Изрезките от гланцирани списания не попиват лепилото така добре, както вестникарските, но с малко повече нанасяния също залепват добре.

Къщата за ключове може да се използва и за да прикриете някакъв недостатък на стената - петно, пукнатина, зацапване. В моя случай аз закрих кабелите за домофона, които стърчат от стената в коридора. За целта върху единия от отворите на дървената къщичка залепих картинка.

За да стане истинска къщичка, има нужда и от оградка. Използвах едра цветарска мрежа, която залепих с моментно лепило за двете стени на къщичката.

Забийте два или повече гвоздея, за да закачвате на тях ключовете си. Къщичката може да се залепи за стената с горещ силикон.

Всички допълнителни декорации имат своето значение. Цветенце в ъгъла, защото какво е къща без градинка, и марка, символизираща пощенската кутия. Калинката на горната греда е... ами, просто за щастие!