Къщата, построена от Ирек Гловацки и Марек Розанск, е обърната наопаки. Но не защото децата са направили много пакости, а в буквалния смисъл.

Когато двамата архитекти дават чертежите за одобряване на строежа, получават няколко обаждания от администрацията с въпрос дали не са объркали нещо. Докато свикнат с нехарактерната особеност, и строителите постоянно обръщат чертежите наопаки, мислейки, че така е правилно. Всъщност, къщата освен че е с покрива надолу, е и леко наклонена напред и настрани. Това тотално обърква вестибуларния апарат на хората, които влизат в нея, за да я разгледат и много често те се движат, хванати за стените, за да чувстват все пак някаква опора в това ново измерение.

Къщата е построена в малкото село Терфенс, в Австрия. Входната врата, през която влизат посетителите, всъщност се намира на тавана. Масите за хранене, шкафовете, леглата и всички останали мебели, също са там. Единственото, което е на мястото си, е вътрешната стълба, която води от първия към втория етаж. Човекът, който я построява, изпитва сериозни затруднения. В тази къща нивелирът е напълно безполезен. За сигурността на туристите обаче стълбата трябвало да е абсолютно права. Но как се строи права стълба в крива къща?!

Едно от най-интересните (и стряскащи!) места за посетителите е тоалетната. Там бидето се оказва точно над главата на хората. В гаража пък ще ви посрещне цял автомобил, залепен за тавана. Найс, а?