.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Какво не знаем за свещите и колко вредни са те?

свещ
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Какво не знаем за тях? Какви рискове могат да крият те?

Знаем ли, че освен да ни радват и създават романтична обстановка, свещите могат и да се окажат опасни за нашето здраве? Замисляме ли се какво съдържат те? Колко пъти сме се зачели в етиката им и на колко от свещите сме намерили такъв?

На пазара има изобилие от свещи, различни по форма, размери, цвят, аромат и т.н. Какви вредни съставки могат да съдържат те и как те могат да повлияят на здравето ни?

 

Парафин

Той е восъкоподобно вещество и се произвежда главно от нефт. По-голямата част от закупените днес свещи са изработени от парафин, защото той е евтин и лесно достъпен материал. Това, което може би не знаете е, че парафинът отделя канцерогенни токсини като бензен и толуол и фини прахови частици и сажди във въздуха, които могат да навредят на дихателните пътища и белите дробове. Бензенът е карциногенен, а толуол влияе върху централната нервна система. Освен това към парафина обикновено се добавят и други химикали, за да могат свещите да горят по-бавно и да изглеждат по-красиво. Добавят се и изкуствени оцветители и синтетични аромати. За съжаление, крайният резултат е токсичен продукт.

Какво да измайсторите от празни консервни кутии>>

 

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Ще Ви хареса
"Ако мислите, че щастието ви зависи от някой друг, то тогава със сигурност имате проблем." Ричард Бах
Ричард Бах
Постите ли преди Великден?