Сигурни сме, че няма домакиня, на която не й се е случвало поне веднъж да загуби единия от чорапите в чифта при пускане на пералня. С намирането му няма как да ви помогнем, защото това си остава мистерия и за нас – уж нищо в природата не се губи, а пък къде отива чорапът – никой не знае. Но имаме няколко креативни предложения, с които да дадете втори шанс за останалия един чорап. Ето ги и тях:

1.Използвайте ги за парцали – може и за еднократна употреба. Често се случва децата да направят беля. Чудите се с какво да почистите? Ето ви една идея, за да не съжалявате за похабените скъпи микрофибърни кърпи и прочие.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

2.Направете креативни играчки за децата – с игла, конец, прежда и няколко мъниста или копчета може да се случат чудеса.
3. Още един вариант на детска играчка, направена от стари чорапи - котарак. Вижте как може да си го направите.
Снимка: Антоанета Дойчинова

4.Използвайте ги, за да сгреете студените си крака – за целта е за препоръчване да използвате здрав чорап. Напълнете го с ориз, завържете добре и сложете в микровълновата за 2-3 минути. След това кожата на краката ви ще се наслаждава дълго на топлината.
5.За омекотяване кожата на ръцете – за грубата кожа се изискват сериозни мерки. Преди да си легнете намажете обилно ръцете с крем, след което нахлузете два чорапа. На сутринта резултатът ще ви удиви.
Снимка: Росица Николова

6.Направете си ароматно саше против молци в гардероба. Напълнете чорапа със стръкчета сушена лавандула и други ароматни билки, които прогонват вредителите и завържете. Поставете в гардероба.
7.Направете си много ластици за коса – поради това, че чорапите са еластични, от тях се получават чудесни ластици. Ако нарежете един чорап на колелца, ще имате с какво да връзвате косата си дълго време напред.
8.Използвайте като хавлиена торбичка за пилинг – вместо да купувате или да шиете хавлиени торбички, с които обикновено правите пилинг на тялото, използвайте хавлиени чорапи. В тях лесно може да пъхнете ръката си, а и са много практични за пране.
9.Креативно изолиране на дома от студ - сътворете гърмяща змия, която се поставя до врата или прозореца, и която няма да позволи на студения въздух да проникне вкъщи.
Снимка: www.squawkfox.com

10.От различните единични чорапи, които са останали може да си направите пачуърк одеяло – изрязвайте тези елементи и материи, които са подходящи, както като големина, така и като материя, за да ушиете одеялото.