Както вероятно добре знаете, цветът на една стая може да бъде решаваш за това как се чувствате в нея. Ето защо преди да направите избора си трябва добре да помислите. За да ви улесним максимално, сме приготвили няколко идеи за красиви спални. Тук ще откриете кой цвят е най-подходящ за вашата възраст и как той ще повлияе на настроението ви.

20+

Снимка: Pinterest.com

За дамите, които вероятно за пръв път декорират свой собствен дом препоръчваме зеленото. То е подходящо именно за тази възраст, тъй като комбинири уравновесеността на синьото и бодростта на жълтото. Също така понижава стреса и създава атмосфера на комфорт.

30+

Снимка: Pinterest.com

За онези от вас, навършили 30 и повече, предлагаме да заложите на виолетово. То бива свързвано със стабилност, независимост, богатство и изтънченост. Светлите тонове на виолетовото ще придадат на спалнята същото спокойствие, което придава и синьото.

40+

Снимка: Pinterest.com

Синьото понижава кръвното налягане, редуцира стреса и стимулира добрия сън. То символизира мъдрост, интелигентност, вяра и здраве. Определено го препоръчваме на всяка дама над 40 – то ще придаде на спалнята ви приятна атмосфера, която ще ви накара да се чувствате като в рая.