С нетърпение чакате лятната почивка, всички в семейството са здрави, спестили сте достатъчно, за да си осигурите максимално удоволствие. Единственото, което продължава да ви смущава, е опасността някой да проникне и ограби дома ви, щом в него няма да има никого поне за седмица. Какво да правите? Просто вземете мерки предварително и в никакъв случай не си отменяйте хубавата почивка. Най-лесното, което може да направите, е да помолите доверен приятел да обгрижва дома ви. Помолете някой съсед пък да ви прибира пощата. Пълната пощенска кутия е сигурен знак за крадците, че в този дом няма никой от известен брой дни. Това е ясен сигнал за тях, че могат да действат необезпокоявани.

Освен на добри приятели и услужливи съседи, спокойно може да се доверите и на съвременните технологии. Ето няколко решения, с които може да си осигурите още малко спокойствие.

Wi-fi камери

Оставете интернет мрежата включена. Може да се снабдите с малки камери, които да предават сигнал в реално време и така да наблюдавате дома си от разстояние. Най-лесният вариант е да се включите през Skype и така да наблюдавате какво показват камерите, поставени на стратегически места в дома ви.

Апликации за следене на обстановката в дома

Съществуват множество приложения за мобилните телефони, с които също може да следите какво се случва в дома ви от разстояние. Така 500 км до морето се свеждат само до един клик върху дисплея. Независимо дали сте някъде далеч на почивка, или отсъствате само за няколко дни, свободното приложение mydlink Lite ще ви даде възможност винаги да бъдете свързани с дома си. Може да го използвате апликацията с  iPhone, телефон с Android, Windows, с Wi-Fi или 3G / 4G връзка. Платеният вариант пък ви осигурява мониторинг на четири камери. То е проектирано специално за таблети. Така можете да видите и чуете какво се случва в дома или офиса ви в реално време.

Таймери за включване на осветлението и спускане на завесите.

Поставете таймери на лампите и завесите. Настройте ги да се включват в определено време. Така ще създадете илюзията, че в този дом има хора, които сутрин се събуждат и вдигат завесите, а вчер включват осветлението. На завесите се поставят специални механизми, които са с тихи моторчета, осигуряващи маневрите.