.
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да премахнете залепнала дъвка?

| преди 21 седмици

Полезните свойства да дъвката са – почистване на зъбите и освежаване на дъха. Но ако дъвканата дъвка залепне върху дрехите, може да нанесе доста вреди. Ако ви се е случила подобна неприятност, не бързайте да изхвърляте дрехата си. Има достатъчно начини да я премахнете успешно в домашни условия.

Начините са 3:

горещ
студен
с различни помощни средства

Какво ще изберете, зависи от вида на тъканта и цвета на дрехата.

Почистване с кипяща вода

Потъркайте мястото, на което е залепнала дъвка, с четка за зъби, потопена в гореща вода. Ако дъвката не се отлепи, може да сложите дрехата или само онази част от нея, която е повредена в кипяща вода, и да я оставите да поседи така няколко минути. След това повторете процедурата с четката.

С ютия

Вземете парче плат и го сложете върху полепналата дъвка. Гладете с ютията, докато тя с еотлепи и залепне по парчето плат. Вместо плат, може да използвате непромокаема хартия и дори парче вестник. След това изперете дрехата, за да премахнете останалото мокро петно под дъвката.

Ако дъвката е залепнала в косата

Включете сешоара на максимална мощност. Трябва да направите гореща струя, която да разтопи дъвката. След това изтръкайте кичура коса с хавлия или вълнено парче плат. Трябва да е грубо, за да може да премахне дъвката от косъма.

С кубче лед

Ако дрехата, по която е полепнала дъвката, е от изкуствена материя, най-бързо ще се махне с кубче лед. Търкайте мястото с дъвка, докато видите, че дъвката се отлепва от плата.

С оцет

Загрейте на водна баня до 40 градуса малко оцет. Напоете памуче с него и търкайте мястото с дъвка с кръгообразни движения. Ако не се маха,  вместо памучен тампон, използвайте четка за зъби. По този начин може лесно да махнете дъвка от дамаска на мебели.

Били ли сте жертва на сексуално насилие?