Сигурно често ви се случва да местите сезонно мебели, или просто, защото ви е омръзнало спалнята да стои винаги в левия ъгъл на стаята. Когато го направите обаче, откривате, че тежките мебели са оставили своята следа върху прескъпия килим – там, където са били краката на спалнята или шкафа, са останали вдлъбнати отпечатъци. Сигурно и в повечето случаи чакате те да изчезнат от само себе си. Само ако знаехте колко е лесно премахването им, нямаше да ги оставяте да „красят” по този начин красивия ви килим. Ето няколко ефективни и в същото време лесни начина, с които да ги премахнете.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosС бучки лед
Поставете на вдлъбнатото място бучки лед. Оставете ги да се разтопят върху килима, след което попийте водата и влагата със суха кърпа. Прокарайте острото на монета от левче по повърхността на засегнатите площи. Нека изсъхне, за да откриете, че вдлъбнатините вече ги няма.

С ютияСнимка: Thinkstock/Guliver Photos
Върху вдлъбнатините на килима поставете суха хавлия, а върху нея прокарайте включена ютия, като натискате копчето за пара. Никога не поставяйте електрическия уред директно върху килима. Повторете номера с монетата от левче или с четка и оставете да изсъхне.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosС мокра кърпа
Този път без да включвате парата на ютията, сложете мокра кърпа върху засегнатите места на килима и прокарайте електрическия уред няколко пъти, докато нишките започнат сами да се изправят.  Отново можете да „разрешете” с монета или четка за дрехи.