Как да почистим блендера добре, без да търкаме
След като сте използвали електроуреда и изсипете течността или нарязаните плодове или зеленчуци, не се чудете дълго как да измиете съда. Просто напълнете малко вода и поставете няколко капки веро или друг препарат за миене на чинии. Поставете съда на мястото му и натиснете копчето. Разбийте сместа (водата и препарата за съдове) за около 20-30 секунди и просто изплакнете с топла вода.

Как да почистим микровълновата, без да търкаме
Всички знаем за силата на парата, затова е най-добре да я използваме рационално, а не да търкаме до изтощение. За да почистите лесно стените на микровълновата отвътре, поставете няколко парчета навлажнена кухненска хартия. Пуснете таймера за около 3-4 минути. След като електроуредът изключи, просто избършете мазнините и наслояванията от засъхнала храна лесно и приятно.

Как да почистим кафемелачката, без да я мокрим
Освен за смилане на кафе, понякога използваме кафемелачката за да направим на ситно някои билки и други зърна, които по принцип миришат много силно, а не ни се иска и смляното кафе след това да мирише на тях. За да не мокрите кафемелачката (някои не позволяват да бъдат мокрени), поставете шепа суров ориз и включете машината, докато зърната бъдат наситнени. Оризът абсорбира тежките и лоши миризми, а в случая ароматът на билки, подправки и други зърна.

Как да почистим каничката за кафе, без усилия?
Сещате се за каничките за кафе, които обикновено вървят в комплект с кафемашината, нали? Та точно те стават много трудни за миене, оставите ли ги да престоят известно време след употреба, без да ги изплаквате. И за това си има лесно решение – сложете 5-6 кубчета лед в каната, добавете няколко супени лъжици лимонов сок и две супени лъжици сол. Разклатете течността в каничка добре – за около 1-2 минути. Изсипете съдържанието и изплакнете. Стените на съда трябва да са чисти и бляскави.