.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Кафе на перли - нов начин да го пием

| преди 2 седмици
кафе
Снимка: Instagram

Желатин, пектин и агар-агар са едни от известните желиращи агенти. Може би ги имате в дома си и ги използвате за направата на сладкиши. Но освен тях, може да използвате алгинат, капа, йота, гелан и метил целулоза, с които, като истински магьосник, да превръщате традиционни продукти в... нетрадиционни.

Чаша кафе сутрин? Да, но защо да е течно, като може да е на перли!

Така нареченият хайвер от перли може да се направи с помощта на спринцовка. Малки капки от свареното кафе, смесено с алгинат се капват в разреден калциев хлорид. В резултат на това се получават малки красиви перли. 

Ефектът е изненадващ. Когато ги сдъвчете, в устата избухва експлозия от наситен вкус. 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как се обезкосмявате?