Разположена на склон в покрайнините на София, Pagoda Нouse се любува на панорамна гледка в две посоки – към градския пейзаж и планинските върхове на Витоша.

Архитектите Вяра Желязкова, Георги Кътов и Стефан Апостолов от столичното студио I/O architects използват съществуващата денивелация на терена, за да скрият първия етаж в склона.

По този начин по-горният жилищен етаж се явява на нивото на улицата, като в същото време създава уединение на градината зад него. По този начин се запазва неприкосновен личното семейно пространство, а веранда свързва интериора на дома със зеленината на градината.

В приземния етаж се помещава основно битови и гаражни помещения, докато жилищният етаж обединява три спални, две бани, основна всекидневна, трапезария, кухня и отделна детска всекидневна.

От една страна, своеобразният център на дома е край антрето, където стъклен атриум разкрива четирите краища на дома. От друга, впечатляващата фасада на проекта е изпълнена от облицовка от термичнообработено елхово дърво, което да хармонира с гористите планински околности.