Тенденцията всичко да блести и да сияе все повече навлиза и в интериора на дома. Този акцент може да направи дори от най-тъмното и малко помещение приятно за окото пространство със стил и индивидуалност. С блясъка обаче трябва да се работи внимателно. Освен да дава, той може и много да вземе. Ако прекалите с елементите или използвате твърде обемни форми, може да отидете в другата крайност - на кича и безвкусицата. 

1. Картини с брокатени бои или старо злато по рамките
най-лесно може да направите красиви златни щрихи по рамките на картините или фотографиите си с доза боя за дърво. Съвсем леки черти ще придадат загадъчен вид. Надписите с мастила, съдържащи глитер, също могат да бъдат част от интериора.  

2. Мазилка с ефекти
За стената може да изберете  декоративна мазилка с допълнителен ефект. Тя може да бъде релефна и със светлоотразяващи частици. Те ще улавят както слънчевата светлина така и светлината от лампите. Ако имате цяла стена с такава мазилка, трябва да внимавате с останалите детайли от стаята. Нека те са по-неутрални, за да изпъква стената. Огледалата с различни форми и размери също могат да придадат допълнителен блясък на дома ви. Този преднет вече дори не се използва с основната си функция - да се оглеждаме и да преценяваме външния си вид. От различни парчета огледало могат да се направят декоративни фигури с чисто артистично предназначение. 

3. Фуги с блясък
За плочките в банята, коридора или гърба на плотовете в кухнята - фугиращата смес също е подходяща материя към която може да се добави още малко блясък. не ви беше хрумвало, нали?

4. Възглавници
Местещите се пайети са акцент, с който дрехите стават доста ефектни. те се използват успешно и върху декоративните възглавници. Достатъчно е само да прокарате длан в едната посока на кръглите метални парченца и те ще засветят. В противоположната посока пък стават матови.

Снимка: Pinterest.com



5. Гръб на кухнята
Кухнята не е само място за тигани и кекс. За да направите прекарването си там наистина приятно, погрижете се интериорът там да ви създава усещане за елегантност, а не да ви кара да се чувствате вечно недоволна домакиня, кръжаща между печката и хладилника. Фини стъклени плочки с глитер - чудесна идея за повече стил, нали?