.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Грижа за шейната и кънките

| преди 6 години
Грижа за шейната и кънките
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Когато натрупа сняг, е време да извадим шейните и кънките и да се попързаляме
Когато натрупа сняг, е време да извадим шейните и кънките и да се попързаляме. За да е наистина забавно и безаварийно обаче, трябва да се погрижим най-вече за металните им повърхности.

Шейната трябва да се почисти добре, като се започне от железните й шини. Те се измиват с топла вода, подсушават се и с препарат се премахват петната от ръжда. За да ги излъскате, използвайте пчелен восък и вълнен парцал. Намажете железните части с машинно масло и ги завийте с вълнен плат. Така може да държите шейната през сезоните, в които не се използва, или само няколко дни преди употребата й.

Кънките пък почистете и оставете да изсъхнат на сухо място. Особено внимание отделете на местата около болтчетата - там се образува най-много ръжда. За да ги предпазите, може да ги натъркате с пудра от тебешир и да ги намажете с вазелин или машинно масло. Увийте ги в хартия с парафиново покритие и оставете така през сезоните, в които не се ползват или за няколко дни преди употреба.
Ключови думи:
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Още по темата
Пролетното почистване е?