.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Не изхвърляйте корите от банан, защото...

| преди 3 седмици
обелка
Снимка: iStock
Как да съживим мъртвите растения

Понякога, въпреки грижите ни, цветята в саксии изсъхват, разболяват се, нападат ги вредители или страдат от преполиване. Какво правим най-често? Мъртвото цвете отива на боклука. Но дали сте опитали всичко, за да го спасите. Ето един трик, който може да съживи растенията в саксии и да продължите да се радвате на свежата им зеленина и на прекрасните цветове. 

Необходими са ви: само:

кора от един банан
утайка от кафе
черупки от (3 бр.) яйца
вода

Кората от банан е богата на калий. Утайката съдържа много полезни за растението минерали. Черупките от яйца се използват като източник на калций. 

Всички тези съставки сложете в блендер и пасирайте, докато получите гъста паста. Тя е тъмнокафява с открояващи се бели парченца от яйчените черупки. 

Сипете 3-4 лъжици в почвата на растението, като натрупате повече около стеблото му. Тази смес е своеобразен природен, подсилващ концентрат. В рамките на 24 часа растението ви ще се промени - стеблата се изправят, цветовете се отварят, а листата стават с по-жизнен и сочен вид.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Колко често подстригвате косата си?