Има не една и две причини, поради които трябва да имаме цветя в домовете си. Те внасят живот и свежест в затворените пространства, а и са страхотна декорация. Растенията внасят енергия в стаята.

И все пак те не са само украса. Проучвания показват, че хората, които гледат растения в къщите си, са по-малко стресирани от тези, които нямат цветя в дома си. Други проучвания сочат, че има минимум 6 причини да отглеждаме цветя у дома.

1.Растенията доказано намаляват стреса. Някои понижават кръвното налягане и регулират сърдечната честота. Кактус до компютъра поема лошото влияние на машината върху човека.

2.Растенията помагат на хората да се отпуснат и да се съсредоточат, което води до повишаване на производителността, творчеството и възможностите за решаване на проблеми.

3.Растенията поддържат здравословно ниво на влага в стаите, в които се отглеждат.

4.Растенията имат благотворно влияние при следоперативни пациенти.

5.Странно, но факт - растенията могат да намалят шума в дома ви. Ако живеете близо до натоварена улица, изнесете няколко цветя до прозореца, за да изолирате част от шума.

6.Грижата за цветята, понякога поверена на по-малки деца, може да ги научи на отговорност и любов към други живи организми.