.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да: изсушим домати

Росица Николова | преди 15 седмици
домати
Снимка: iStock

В разгара на лятото доматите са в изобилие. На пресни салати, в комбинация с печени чушки и лук, за сос на пастата, в гозба или любимото българско ястие – хляб, сирене и домати – този зеленчук е толкова вкусен, че няма насита. Ако искате да запазите малко от него и за есенно-зимните месеци, сега е точното време да използвате това изобилие и да изсушите малко от него.

Може да използвате слънцето, специален уред или фурната.

Има две неща, за които трябва да следите:

- да не мухлясат
- да са са на пряко слънце
- да пазите от мухи

Ако сушите доматите в дехидратор, след като изстинат ги сложете в торбички или буркани с винтова капачка. Може да не им добавяте нищо и да ги замразите във фризер. Когато решите да ги използвате, попарете с гореща вода за 10-15 минути. Подсушете с кухненска кърпа и използвайте.

Друг вариант е като овкусите доматите със сол, чесън, риган, босилек, розмарин и ги наредите в буркан. Залейте със зехтин, докато доматите са още топли. Съхранявайте на хладно.

домати
Снимка: iStock
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Слагате ли си противогрипни ваксини?