Хитачи е приморски град, разположен в Хитачинака, префектура Ибараки, Япония. Той е популярен цветен парк, посещаван целогодишно от хиляди туристи. Възниква през 1991 година на мястото на бивша вече американска военна база.



В зависимост от сезона, окото може да се наслади на различни цветови гами от цветята, които се отглеждат там целогодишно. Именно те запълват почти изцяло площта му от 3,5 хектара.



През 2011 паркът преживява кошмарния ужас от цунамито, връхлетяло Япония. Днес не е останала и следа от трагедията - Хитачи е изцяло обновен и площите му са засадени наново с цветя и дървета.



В парка често се провеждат цветни фестивали, по време на които Хитачи се окъпва в жълто, червено, бяло, синьо, благодарение на лалетата, нарцисите, маковете, лилиите, розите... Най-голямото събитие в годината обаче си остава „Хармония и немофили”, когато през май месец 4,5 милиона немофили (американски незабравки) разцъфтяват и правят повърхността да изглежда като безкраен океан.



През пролетта пък посетителите могат да се насладят на над 1 милион цъфтящи жълти нарциси, над 170 вида лалета и много други прекрасности, които ухаят божествено.

Снимки: flickr.com



Покрит с дървета, градини, малък увеселителен парк и даващ възможност за обучения по колоездене, Хитачи е една от забележителностите на Япония, която трябва да видите в случай, че попаднете там.