Въпреки че Дейвид Карп наскоро продаде компанията си за внушителните 1,1 милиарда щатски долара, главният изпълнителен директор и основател на Tumblr не живее като цар, а по-скоро като човек с изключителен вкус, който знае как да слее модерни и индъстриъл елементи заедно безпроблемно.

 

Апартаментът на Карп е разположен в южен Уилямсбърг, Бруклин и е с толкова впечатляващ интериорен дизайн не без намесата и на дизайнера Джон Гейчът, който е заложил на суровата индустриална визия в проекта – запазени оголени тухлени стени, бетон, потъмняла стомана и дъб от стара ферма в Пенсилвания.

 

Така, в крайна сметка, колкото и странно да е за един ръководител на интернет компания като Tumblr, в жилището на Дейвид няма нищо футуристично или технологично. Самият Джон Гейчът пък определя визията на интериора, който е създал, като „малко стиймпънк”.

 

Всичко в жилището е оголено и изложено, така че да могат да се видят всички връзки между отделните му елементи. Това донякъде е метафора с класически мотоциклети – една от маниите на Карп, който харесва дизайна на тези машини, защото всички работещи детайли по тях са изложени и се виждат.