За някои това може да е просто двуетажен автобус насред полето, но за Стейси Дринкуотър и Даниел Бонд това е дом. Техният мечтан дом.

Даниел и Стейси отдавна си мечтаят за собствен дом, но непосилните цени на имотите и високите наеми на жилищата в Англия принуждават двойката да търси алтернативни начини за свиване на семейно гнездо. Още повече, когато на Даниел му отказали кредит от банката, поради причина, че е автомонтьор на свободна практика.

Така изглежда една от двете спални - уютна и с всички екстри!

И така на 28-годишния англичанин му отнело 4 месеца и сумата от 11 000 паунда, за да превърне стар двуетажен автобус в луксозно жилище за двама. Самата кола му струвала едва 3000 паунда, купена от eBay. Домът на двойката бе завършен това лято.

Кухнята също не е лишена от съвременни удобства и дизайн.

Ако си мислите, че жилището не е удобно за живеене и е прекалено тясно – е, ще ви разочароваме, защото то притежава всички удобства на обикновената къща – има цели две спални, кухня, всекидневна, бар и баня с тоалетна.

Всекидневната с дивана, масичката и телевизора.

Най-голямото преимущество на дома на Стейси и Даниел обаче е, че може да се движи. Макар превърнат в пространство за живеене, автобусът все още е в движение. Отоплението е на дизел, а останалото захранване се подсигурява с батерии.

Както казахме вече, автобусът е изправен и готов за пътешествия!

Автобусът дом в момента се намира в спокойното градче Кентърбъри, графство Кент, Югоизточна Англия.