.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Да спасим любимите си обувки от белезите на времето

LadyZone.bg | преди 5 години
Обувки
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Или няколко практически съвета, които ще ви помогнат да запазите обувките си здрави и красиви по-дълго време

Обувките, особено качествените, са скъпи и затова потърсихме полезни съвети, които да ни помогнат да ги запазим по-дълго време в добър вид.

Ето как:

Не отлагайте поправките

Следете за всякакви знаци, че любимите ви обувки се нуждаят от обущар. Всяка малка повреда има нужда от внимание - много верояно поправката ще ви струва по-малко от нов чифт. Ако чакате прекалено дълго, тогава е възможно щетите да са непоправими.

Залагайте на качеството
 
понякога наистина получавате онова, за което сте си платили. Естествено, ръчно направените обувки, които ще издържат поне 10 години, не са достъпни за повечето от нас, но когато става дума за пазар - избирайте най-доброто качество, което можете да си позволите. Обувки за 15 лева просто няма как да издържат много време. Естествено, винаги е добре да се възползвате от намаленията - така можете да се сдобиете с качествени обувки на по-нормална цена.

Съхранявайте обувките си с внимание

Как съхранявате обувкуте си? Изритвате ли ги и после оставяте ли ги да си стоят на земята, или може би ги хвърляте в шкафа? Е, ако се отнасяте към обувките си по този начин, няма да издържат много време - ще се намачкат. Добър вариант е да ги държите в кутии или в специален шкаф за обувки.

Събуване и обуване

Вероятно сте убедени, че на вашите години не е необходимо някой да ви казва как да се обувате и събувате. Обаче помислете пак - използвате ли палеца на единия си крак, за да събуете другия? Или се събувате, без да развържете връзките? Всичко това не се отразява добре на обувките ви.

Почистване

Честно - колко често почиствате обувките си. Най-вероятно не толкова често. Ако са кожени, се нуждаят от полиране, а велурените изискват дори по-специално почистване. Почиствайте обувките си редовно, за да ги запазите за по-дълго време.

Обувки според случая

Ако искате да съхраните обувките си за по-дълго време, подбирайте ги според случая. Например, ако сте се запътили на дълга разходка в парка, оставете токчетата у дома и сложете маратонки.
 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?