Въображение – това основното, което ви е нужно, за да преобразите квартирата така, както ви харесва, без да нарушавате условията на хазяина. и без излишни средства за ремонт. Предлагаме ви пет прости, но ефектни трика, които ще ви помогнат да създадете уюта, който все още ви липсва, за да се почувствате у дома си.

1.    Огледала

Огледалата могат да превърнат и най-малката стая в обширен салон. Това е най-лесният и икономичен начин, за да уголемите визуално жилището. Без никакви усилия ще оставите свой отпечатък там, където пожелаете. Пазарът предлага богат избор на огледала. Ако не намирате, подходящо -  може да си го поръчате. Така ще имате точния размер и форма. Не се ограничавайте до семплите правоъгълни форми. Краищата на огледалата може да са на вълни, да бъде със заоблени или отсечени ръбове, формата му да е елипсовидна, ромбоидна дори и триъгълна . Хитър трик е да поставите три тънки, но дълги огледала едно до друго, вместо едно цяло. Така светлината и предметите ще се отразяват по три различни начина. Малките квадратни огледала пък може да залепите върху шнурове с горещ силикон. При движение те издават приятен звук, а докато се въртят, ще улавят светлината и из стаята ви ще танцуват закачливи слънчеви зайчета.

огледало

 

2.    Всичко на мястото си

Тесните пространства се запълват бързо. Затова прибирайте ненужните вещи на местата, отредени за тях. Колкото по-разхвърляна е, толкова по-тясна ще изглежда стаята ви. Не ви се иска другите да мислят, че само живеете в неподредена кибритена кутийка, нали?

3. Бяло, повече бяло
Ако в дома си имате радиатори, тръби или други стари метални предмети, с олющена боя и невзрачен вид - решението е бяла боя. Бялото създава усещане за чистота, в подходящата комбинация може да изглежда и доста винтидж. Върху или около него винаги може да поставите цветна декорация.Така ще превърнете дефектъа в ефект - старото се връща на мода с малко добавки.

бяло

4.    Поканете светлината на гости

Изберете тънки тюлените завеси.  През тях светлината прониква лесно, но е леко приглушена. С плътните пердета и спуснатите щори  квартирата ви ще заприлича на пещера. Боядисайте стените в светли тонове - бледожълто или светлозелено. Това ще създаде приятна успокояваща обстановка.

5.    Цветни петна

За свежи акценти добавете малки цветни елементи по стените, шкафчетата и вратите. Може просто да залепите флорални стикери. Те не само лесно се поставят, но и лесно се отлепват в случай на нужда. Друг весел акцент са цветните рамки. Купете си обикновени дървени рамки и ги боядисайте в различни цветове. Ще се получи дори в обикновени водни или темперни боички. Друг вариант е да се облепят с цветни страници от списания, за по-ретро вид – със стари вестници, с ненужни платове и др. Изберете любимите си снимки и ги закачете на стената под формата на облак. Натрупването ще създаде едно наистина цветно и позитивно ъгълче в квартирата ви. Нахвърляйте цветни възглавнички на дивана или постелете цветно килимче на пода. Понякога едно малко цветно петно може да промени настроението ви за отрицателно време.

възглавници