Искате да промените банята? Но не ви се иска да купувате нови плочки или да правите основен ремонт. Тогава недейте! Нужно ви е само малко въображение, чувство и размах, за да преобразите това място или просто да го направите по-близко до вашите разбирания за уют.

1. Отървете се от излишните продукти
Сигурни сме, че всяка жена има в банята си купища от продукти за тяло, коса, лице и кожа. Хм, сигурни сме, че повечето от тях не се използват, като например малките шампоани, които са останали от миналото лято, когато сте били на морето в някой хотел и сърце не ви е дало да не ги вземете (все пак са безплатни). Или пък сте боядисали косата си и сте купили нови продукти, подходящи за новия цвят. Значи старите не ви трябват. А и те си имат някакъв срок на годност. Затова се отървете от всички излишни шишенца с козметика в банята, които смятате, че няма да използвате. Ако не искате да ги хвърляте преди да изтече срока им на годност, просто ги преместете в килера.

2. Купете нова завеса за баня
Не е възможно да се отървете от мухъла изцяло, а той остава и по завесата в банята. Освен това никога не е лоша идея да замените старата с нова, по-хубава и свежа. Това ще внесе изцяло ново излъчване на вашата баня.

3. Закачете някоя близка до душата ви картина
Точно, както картините в дневната и спалнята внасят уют и собствен характер на всяко едно кътче у дома, така и една картина или фотография в банята ще ви накарат да почувствате това място по-близко до себе си.

4. Свежи цветя
Цветята са завършващ акцент за всяко място у дома. Дори едно единствено цвете (от любимите ви екземпляри), поставено в разкошна малка ваза в банята, ще носи настроение всеки път, в който влизате там.

5. Залепете весели изрезки от вътрешната страна на шкафа
Всяка сутрин, отваряйки вратата на шкафчето в банята ще виждате картинки с целувки, усмивки, кафе, плодове и каквото се сетите. Изрежете от стари списания и залепете с тиксо. Хубавото е, че сами можете да изберете как да се събуждате сутрин.