Балоните, гирляндите, тематичните салфетки, специфичната подредба на масата – всичко това ни говори за обмислено парти, на което ще се наслаждават всички гости. Ако искате да допълните атмосферата и да създадете допълнително усещане за човек, който изпипва всяка подробност, то не се колебайте да добавите подходящите ухания за всеки повод.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosМиши зюмбюл - парти в градината
Със сигурност сте виждали това красиво полско цвете, наричано още и кукувиче грозде и мускари, по полянките, когато сте били на излет. Цветовете му са наситено сини, биещи към индигов цвят. Представете си красиво лятно парти в градината или на балкона с няколко вази, отрупани с букетчета от полските цветя – ще внесат не само цвят, но и прекрасно ухание на природа.
Кога цъфти мишият зюмбюл – от ранна до късна есен. Ако потърсите сега – със сигурност ще намерите.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosХризантеми - есенно парти
Ароматът на хризантеми ще ви достави незабравими цветни мигове на всяко парти, организирано през есента. Уханието им е пикантно и силно, така че можете да разчитате на няколко стръка да освежат атмосферата в помещението. Освен това са много трайни – можете да ги подготвите от предишния ден и да разчитате, че ще запазят свежестта си. Цветовете им варират от светло жълти до тъмно червени.
Кога цъфти хризантемата – през есента.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosКалина - за тежест и запълване на празнините
Калината е род двусемеделно растение, често се среща под формата на храст и по-рядко като малко дръвче. Уханието им е сладникаво, но много приятно, особено, ако са бели или розови. Ако масата ви е бедна откъм блюда или украса, калината е чудесен начин да запълните празнините и еднообразието, защото цветовете й са тежки и гъсто разположение един до друг.
Кога цъфти калината – през пролетта до началото на лятото.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosШоколадова орхидея - за интимни моменти
Искате ли да избягате от традиционния аромат на роза, когато става въпрос за романтична вечеря? Тогава нека ви мирише на шоколад. Това е ароматът на орхидея от рода Oncidium, която заради уханието си е наречена Шоколадова. Изключително подходяща е за споделяне на интимни моменти, вечеря с любимия, можете да я сложите на масата или в спалнята. Дори и мъжете, които обикновено трудно забелязват малките подробности, със сигурност ще й обърнат заслужено внимание.
Кога цъфти шоколадовата орхидея - няколко пъти в годината, обикновено за около 80-120 дни от късна пролет до ранна есен.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosМентово мушкато - за следобедното домашно соаре
Мушкатото е едно от най-разпространените цветя, отглеждани у нас по балконите и на двора в саксии. Ако не ви харесва ароматът на традиционните мушката, то си набавете Pelargonium Tomentosum, или още познато като ментово мушкато. Ако си правите следобедно домашно соаре с „Мохито”, ментовото мушкато ще бъде страхотно допълнение към напитките и настроението.
Кога цъфти ментовото мушкато – от средата на пролетта до средата на лятото, но дори и без цветове, листата му продължават да ухаят освежаващо на мента.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЖълта мимоза - за съботен брънч на балкона
Искате да ви мирише на портокали и манго едновременно? В такъв случай жълтата мимоза е вашето цвете. Тя ще се върже чудесно на съботен брънч на балкона. В допълнение можете да се наслаждавате на наситено жълтите й цветове, които падат нежно като водопад. За ваша информация – цветето не е никак случайно, защото по традиция на 8-ми март в Италия и Русия, за да отбележат празника на Жената, мъжете подаряват на съпругите или приятелките си жълти мимози.
Кога цъфти жълтата мимоза – от късна зима до ранна пролет.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosАмазонска лилия - ухание на цитруси
Амазонската лилия е стайно растение и както може би забелязвате, много прилича на нашето кокиче. Този факт не е никак случаен, защото цветето принадлежи към семейство Кокичеви. Ако обичате домът ви да ухае на цитруси, и по-конкретно на лимон, то амазонската лилия е най-подходяща за внасяне на свежест. Нужни са ви няколко цвята, за да ароматизирате приятно коктейл у дома.
Кога цъфти амазонската лилия – през цялото лято до ранна есен.